Hilde

Mijn naam is Hilde Stockmans. Ik ben moeder van drie volwassen dochters.

Zo’n 28 jaar geleden kom ik voor het eerst in aanraking met fasciatherapie. Het is dan een hele bevrijding voor mezelf om eindelijk een behandelmethode gevonden te hebben die effectief is. Mijn fysieke klachten beteren zienderogen. Maar niet alleen op fysiek vlak gaat het beter met mij, ik merk ook dat er op psycho-emotioneel vlak heel wat gebeurt…  Ik ga me steeds stabieler en zelfzekerder voelen, durf grote beslissingen te nemen…

Deze respectvolle en zachte behandelmethode wordt echt een verrijking in mijn leven. Niet alleen de manuele therapie, die de therapeut toepast, maar ook de sensoriële beweging met zijn “slow move”-oefeningen. Met die oefeningen kan ik zelf aan de slag, zodat ik er voor een groot deel therapeut-onafhankelijk door word.

Wanneer mij de kans geboden wordt de 4-jarige opleiding fasciatherapie te volgen, heb ik deze kans met beide handen aangegrepen.

Naast deze opleiding als perceptief pedagoog (fasciatherapie methode Danis Bois) heb ik mij ook nog bekwaamd in de shiatsu (Japanse drukpuntmassage). Hier heb ik de grootste affiniteit met seiki, een zeer zachte vorm van shiatsu.

Gezonde voeding, de basis voor een gezond leven… Door de opleiding shiatsu kom ik ook in contact met de macrobiotische voedingsleer. Door mijn grote interesse voor gezonde voeding heb ik mij tevens verdiept in de ayurvedische voedingsleer via de opleiding voor ayurvedisch voedingsconsulent.

Gezien een fasciabehandeling ook op psycho-emotioneel vlak heel wat in beweging kan brengen, biedt mijn opleiding emoconie hier een hele mooie aanvulling. De helende extracten van planten die in de emocons verwerkt zijn kunnen in deze processen een goede ondersteuning bieden.

In mijn behandelingen stel ik al deze kennis en kunde graag ter uwer beschikking om daarmee uw wel-zijn te ondersteunen…